[ , ]    Sayı:270  HAZİRAN 2002

TÜTSİS     Künye     Geçmiş Sayılar

Bu Sayı

 

Editörden


 Güncel

  NARİN: Maliyenin bütün ağırlığı milletin üstünde

  Ferizli Halit Narin İlköğretim Okul açılışı ve Bolluca'da sevinç

  Ashaboğlu, Eurocoton Başkan Vekili oldu


 Turizm

  Tekstil, turizmin de motoru


 Firma

  Karsu, Amerika'da şirket kurdu


 Değerlendirme

  Vergide yeni dönem


 Çalışma Hayatı

  Çalışma hayatımızda esneklik ihtiyacı


 Analiz

  İşsizlik ve Çalışma Yasaları


 Marka

  MARKA nasıl alınır, nasıl korunur?

Güncel

Ashaboğlu, Eurocoton Başkan Vekili oldu

Sendikamız Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Ertekin Ashaboğlu, AB Pamuklu ve İlgili Tekstil Sanayicileri Komitesi'nİn (Eurocoton) Başkan Vekilliğine seçildi. Paris'te gerçekleştirilen Eurocoton Genel Kurulu'nun sonuçlan sendikamız tarafından Türk kamuoyuna da duyuruldu. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda Avrupa pazarında Türk tekstil sektörünün ağırlığının bir kez daha vurgulandığı belirtildi.


Paris'te Türkiye temsil edildi
Türk tekstil sektörünü temsil etmek üzere genel kurula sendikamız TÜTSİS'in Başkanı Halit Narin, İkinci Başkan Necmettin Öztemir, sendikanın yönetim kurulu üyeleri Ertekin Ashaboğlu, Sezer Mavituncalılar, Herve Giraud ile İTKİB üyesi Ahmet Öksüz ve İTKİB Brüksel Temsilcisi Haluk Özel-çi'den oluşan bir heyet katıldı. Türk heyetinin önerisi genel kurulda kabul edildi ve Ertekin Ashaboğlu iki yıl için Eurocoton başkan vekilliğine seçildi.
Genel kurulda ayrıca Türkiye'nin AB üyeliği de gündeme geldi. Tekstil sektörünün Avrupa'daki en büyük örgütü Eurocoton, Türkiye'nin AB üyeliğini destekleme ve bu amaçla çalışma yapma kararı da aldı.


AB'de piyasa koşulları kötü
Ashaboğlu genel kurul öncesi bir araya gelen Eurocoton İplikçiler Komitesi hakkında şu bilgileri verdi:
"Eurocoton İplikçiler Komitesi'nde iplik-çiler piyasaların kötü durumundan şikayetçiydiler, AB ülkelerinde krizin yol açtığı durgunluk hala sürüyor. AB ülkelerinin en büyük İhracat pazarı Amerika. Amerika'da 11 Eylül saldırılan ardından yaşanan ekonomik durgunluk AB'li üreticileri çok etkiledi. AB iplik üreticileri yılın İlk yarısının çok kötü geçtiğini belirtirken, ikinci yarıdan umutlu olduklarını söylüyorlar. Aslıda Avrupa pazarında sadece İplikte değil, dokuma sektöründe de aynı durgunluk yaşanıyor. Sadece Blue Jean pazarında bir haraketlilik olduğu belirtiliyor. Ancak bu haraketlilik de yerini son dönemde durgunluğa bıraktı. Eurocoton iplikçiler Komitesi'nde tüm bu gelişmeler ele alınırken, iplik fiyatları da gözden geçirildi. Toplantıda Avrupalı üreticilerin talebi ile fiyatların öpen end iplikte 10-15 cent geriye çekilmesi, penye, karde ring ipliğinde ise aynı kalması tavsiyesinde bulunuldu.


Tekstil sektörü buradan yönetiliyor
Eurocoton 1958 yılında Roma Anlaşması'nın imzalanmasının hemen sonrasında kuruldu. Komite'nin amacı; Avrupalı tekstilcilerin sesini duyurmak, sorunların çözümü için AB (Önceleri AT) makamlarına çözüm önerileri sunmak olarak tanımlanıyor. Ortak ticaret politikası, anti-damping soruşturmaları, gümrükler ve yönetmeliklerin belirlenmesi gibi konular da Komite'nin çalışma alanlarından bazıları. Avrupa Hazır Giyim ve Tekstil Teşkilatı EURATEX'in de üyesi bulunan Eurocoton, Avrupa'daki 13 ulusal pamuklu tekstil birliğini bünyesinde toplamış durumda.

Tekstilisveren.org.tr     Üyelerimize Duyurular    İrtibat

© 2002 TÜTSİS      -      3tur.com Tasarım