Bu Sayı
Editör'den
Güncel
NARİN: Türkiye üretmiyor, Çin malı satıyor
NARİN: Türkiye 3 bin dolarlık ülke değil
Çin'e karşı Türk-ABD tekstilcileri birleşti
Uluslararası hazır giyim alıcıları İstanbul Moda Fuarı'nda buluştu
TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler:
"Türkiye ulusal rekabet gücü politikasını belirlemelidir"
Firma
Akın Tekstil: "Silahlar aynı olduğu sürece biz dövüşmekten çekinmeyiz"
Görüş
Orhan Yıldırımçakar, 36 yılını tekstil sektörüne verdi
Eğitim
TÜRK TEKSTİL VAKFI 2003 YILI FAALİYETLER
Hukuk
DEĞİŞİKLİK FESHİNDE KÖTÜNİYET (Karar İncelemesi)
ENGLISH
Summaries in English |
Güncel
Uluslararası hazır giyim alıcıları İstanbul Moda Fuarı'nda buluştu
Uluslararası hazır giyim alıcıları 11-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuan'nda (İstanbul International Fashion Show) buluştu. CNR Expo'da açılan ve Türkiye'den yaklaşık 150 hazır giyim ve moda firmasının katıldığı fuara, Rusya'dan 120, Yunanistan'dan 200 hazır giyim alıcısı geldi. CNR Uluslararası Fuarcılık tarafından Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bu programla alım heyetleri, önceden planlanan randevular çerçevesinde fuara katılan Türk firmalanyla görüşmelerde bulunacak. Görüşmeler çerçevesinde milyonlarca dolarlık iş bağlantılan kurulurken, sadece davet edilen Rus firmalarının yıllık ticaret hacimlerinin toplam bir milyar dolan bulduğunu öğrenildi. Fuarın açılışında konuşan Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Ziya Al-tunyaldız, ihracatın geçen yıl rekor düzeyde artış gösterdiğini ve 48 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu, 2004 yılı için hedeflenen 55 milyar dolarlık ihracat rakamını gerçekleştirme yönünde çok önemli gösterge olmuştur" dedi. Hazır giyim sektörünün 11.5 milyar dolarlık ihracat rakamıyla öncülüğünü koruduğunu ifade eden Altunyaldız, bunun önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini vurguladı. Rekabetin hızla arttığı dünyada ticarette öne çıkan unsurların moda ve marka olduğuna işaret eden Altunyaldız, "Turquality uygulaması ve Moda Marka Tebliği, Türk hazır giyim sektörünün önünü açma anlamında ciddi faaliyetlerdir. Moda markayı yaratmadan kalıcı pazar payını elde etmek mümkün değil" dedi.
Altunyaldız, "Bu yıl 150'yi aşkın uluslararası düzeyde fuara katılım gerçekleştiriyoruz" dedi. İstanbul'u moda ve marka merkezi haline dönüştürme projeleri bulunduğuna değinen Altunyaldız, İstanbul Moda Fuarı'nın bu anlamda önemli yer tuttuğunu kaydetti.
Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Sergey Velichkin de çağdaş bir şekilde hazırlanan fuarın bir başlangıç olduğunu, gelecekte daha güzel girişimler beklediklerini söyledi. Fuarda ikili görüşmeler için fırsat bulunduğunu kaydeden Velichkin, "Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Rusya seyahati öncesinde böyle bir organizasyon yapılması çok önemli bir girişimdir. Çünkü uluslararası ilişkilerde ekonomi ve dış ticaret önemli yer tutuyor" diye konuştu. Yunanistan Ticaret Ataşesi Charalambos Kounalakis ise Türk-Yunan ilişkilerinin geliştiğini, gelecek için umutlu olduğunu belirterek, "Türk-Yunan iş dünyası ilerde çok daha dinamik olarak hizmet verecek" dedi. |