İyi Pamuk Uygulamaları Derneğinin Şubat ayı bülteni

17-04-2017

Değerli Paydaşlarımız,
Dünyada üretilen pamuğun, 2014 yılında %7,6’sını, 2015 yılında %11,9’unu Better Cotton pamuğu oluşturmuştur. 2016 itibariye 5 kıtada 21 ülkede üretilen Better Cotton dünya pamuk üretiminin %16’sını kapsamaktadır. 2020 hedefi dünya pamuk üretiminin %30’unu kapsamak ve 5 milyon çiftçiye ulaşmaktır. Better Cotton Initiative ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
BCI ile imzaladığı Stratejik Ortaklık Anlaşması çerçevesinde, Türkiye’de Better Cotton standartlarına uygun pamuk üretimini sağlayan derneğimiz Adana'dan Hatay'a, Şanlıurfa'dan Aydın'a kadar pamuk üretimi yapılan birçok ilde faaliyetlerini sürdürmekte ve pamuğun çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği için çalışmalarına devam etmektedir. Derneğimiz 2016 faaliyet raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Better Cotton üretim sürecine katılmak isteyen, konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen tüm kurum ve kişiler derneğimizle doğrudan iletişime geçmek için linki tıklayabilirler.

IPUD ÜYELİK AİDATLARINI VE YENİ ÜYE BAŞVURULARI
Üyelerimiz, 2017 yıllı üyelik aidatlarını yatırmak için banka bilgilerine buradan ulaşabilirler.
Derneğimize üye olan kurumlar;
  • Türkiye’de Better Cotton üretiminin gerçekleşmesine katkı sağlıyor,
  • Türkiye’deki Better Cotton üretimi ile ilgili güncel bilgilendirmelere ulaşıyor,
  • Düzenlenen eğitim ve araçlardan faydalanıyor, Better Cotton tedarik zinciri bağı konusunda destekleniyor,
  • Dernek sistemizde kurulan on-line platform aracılığı ile Better Cotton talep ve arzlarını yayınlayabiliyor,
  • ICA’ya üyelik başvurularında %50 indirim hakkı ve bir yıllık üyeliğin sonunda tahkim (arbitrasyon) başvuru ücretlerinde de üyelik indiriminden faydalanabiliyor. (Bu hak ICA’nın tüccarlar ve kişisel üyeler kategorisini kapsamaz)
  • Kurum logoları ve internet sitesi linkleri IPUD web sitesinde yayınlanarak görünürlüklerini destekleniyor.
Derneğimize yeni üye olmak isteyen kişi ve kurumlar üyelik başvuru dokümanlarına buradan ulaşabilirler.

2017 YILI YENİ ÜYEMİZ
2017 yılı itibari ile toplam 68 üyesi olan derneğimiz, her geçen gün yeni üyelerin bünyesine katılmasıyla büyümeye devam ediyor. Aramıza yeni katılan Ensar Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye hoşgeldin diyoruz.
Ensar Tekstil, 20 yıllık iplik, 30 yıllık tekstil tecrübesi ile senelik 25 bin ton kapasitesini iç ve dış pazarlara hızlı temin ağıyla sunmaktadır. Ensar Tekstil hammadde olarak tükettiği pamuğun sürdürülebilir olarak yetiştirilmesine dikkat ederek, dünyanın bize sunduklarını gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunmayı da hedefler. Kahramanmaraş'ta kurulu Ensar Tekstil ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

BCI 'DAN HABERLER
2017 yılı Küresel Pamuk Konferansı ve Üye Toplantısı 16-18 Mayıs 2017 tarihlerinde Berlin, Almanya'da gerçekleştirilecektir. Toplantı ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.

ICAC-SEEP SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU
Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi (ICAC) altındaki Sosyal, Çevresel ve Ekonomik Uzmanlar Panelinin (SEEP) Pamuk Yetiştiriciliği Sistemlerinde Sürdürülebilirliği Ölçmek için tasarlandığı rapora buradan ulaşabilirsiniz.
 
2016 SEZONU BETTER COTTON GERÇEKLEŞEN ÜRETİM RAKAMLARI
2016 sezonunda Türkiye'de gerçekleşen Better Cotton üretimi güncel rakamları için tıklayınız.
Better Cotton üreten çırçır işletmelerinin iletişim bilgileri için tıklayınız.

Diğer Haberler