COATS (Türkiye) İplik: Gurur verici ve cesaretlendirici

22-01-2021

Teknolojik değişimleri ve müşterilerin taleplerini doğru analiz ederek sürdürülebilir bir büyüme stratejisi izleyen Coats Türkiye, gelecek döneme yenilikçi ve yüksek mühendislik içeren ürünlerle hazırlanıyor.

Merkezi İngiltere’de bulunan, dünyanın lider endüstriyel iplik şirketi Coats Group plc, yaklaşık 250 yıllık tecrübesiyle, altı kıtada 50’den fazla ülkedeki binlerce çalışanıyla sektördeki liderliğini koruyor.
1952 yılından beri Türkiye’de faaliyetlerine devam eden Coats (Türkiye) İplik Sanayi, Türkiye’nin ekonomisine önemli katkılar sağladığı, üretimden satış rakamlarıyla, ‘İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2019’ araştırmasında, 2018 yılına göre 20 sıra yükselerek 65’inci sırada yer aldı.
Coats Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Aras “Türkiye’nin büyük sanayi kuruluşları listesinde yer almak, hem ülkemiz bazında, hem de global bazda stratejilerimizin doğruluğunu göstermesi adına bizim ve paydaşlarımız için gurur verici ve cesaretlendirici” dedi. Coats Türkiye olarak stratejilerini “Müşterilerimizin zaman ve teknoloji değişimleri nedeniyle sürekli dinamik olan ihtiyaçlarını, en üst seviyede karşılarken, sürdürülebilir bir büyüme göstermek” şeklinde özetleyen Aras, “Finansal açıdan güçlü olmak, teknolojiye, Ar-Ge’ye sürekli olarak yatırım yapmakla, organizasyonel yapımızı ve iş yapma şeklimizi günümüzün ihtiyacı olan esneklik ve hız üzerine inşa etmekle mümkün olmuştur” şeklinde konuştu.
Aras, özellikle son 10 yılda yapılan yatırımlar, stratejik şirket alımları ve işbirlikleriyle Coats Group olarak geleceğe yatırım yaptıklarını, bu yatırımların hem teknolojik açıdan, hem de yeni fırsatlar şeklinde Türkiye’ye olumlu yansımaları olduğunu söyledi. 2016 yılında İspanya’da Gotex firması ve 2017’de Amerika’da Patric Yarns firmalarının alınması, 2018 yılı içinde dijital uygulama çözümleri sunan Threadsol firmasının Coats Group bünyesine katılması ve son olarak dijital iplik boyama konusunda devrimsel çalışmalar yapan Twine firmasıyla ortaklık kurulması, bu konuda atılan adımların mihenk taşlarını oluşturuyor.
2019 yılında başlayan ve 2020 yılında etkisi çok daha fazla hissedilen pandeminin, dünyadaki tüm arz-talep dengelerini bozduğunu ve 2020 yılının en önemli zorluklarından biri olduğunu belirten Aras, bu süreçte yaşadıklarını şöyle özetledi: “Coats Türkiye olarak pandeminin olumsuz etkisini en fazla yılın ikinci çeyreğinde yaşadık ve rakamlarımız yarıya yakın azalma gösterdi. Bununla beraber, ikinci çeyrekten sonra çok hızlı bir toparlanma gösterdik ve gururla söylemeliyim ki; bu yıl sonu itibariyle önceki yılın ihracat seviyesini yakalamış olacağız. Beş kıtada faaliyet göstermemiz, güçlü tedarik zinciri ağımız ve grup şirketlerimiz arasındaki sağlam yardımlaşma, bu toparlanmanın temel taşları oldu. Esneklik ve hız için yaptığımız yatırımların karşılığını almaktayız.”

“Esneklik ve hız, gelecek 10 yılın mottosu olacak”
Tecrübelerinden yola çıkarak, “Kuşkusuz esneklik ve hız, yani çeviklik önümüzdeki 10 yılın mottosu olacaktır” diyen Aras, dijitalleşmeye ve inovasyona yatırım yaparak, organizasyonlarına bu dinamikliği kazandırmanın bir gereklilik olduğuna dikkat çekti. Gelecek planları çerçevesinde “Müşterilerimizin mevcut ve ileride oluşabilecek ihtiyaçlarına, çevre ve doğaya etkilerini de göz önünde bulundurarak, sürdürülebilir bir stratejiyle yolumuza devam etmek kararlılığımız var” diyen Aras, Coats Türkiye olarak yenilikçi ve yüksek mühendislik içeren ürünlerle başarıyı yakalayacaklarına inançlarının tam olduğunu vurguladı.
Yenilikçi ve yüksek mühendislik içeren ürünler geliştirmenin temelinde ise Ar-Ge çalışmaları yatıyor. Coats Group’un Amerika’da, Çin’de ve Türkiye’de olmak üzere üç ana Ar-Ge merkezi bulunuyor. EMEA Bölgesi’nde kurulmasına karar verilen Ar-Ge merkezinin, Türkiye’de Nisan 2019’da faaliyete geçirilmesini kendileri için stratejik öneme sahip olduğunu ifade eden Aras, Türkiye’deki Ar-Ge merkezinde geleneksel tekstil sanayiinin dışına çıkılarak, otomotiv sanayii, uzay ve uçak endüstrisi, enerji ve telekomünikasyon sektörü, askeri ve kişisel koruma endüstrileri başta olmak üzere yüksek teknolojik ve yenilik gerektiren pazarlar için ürün geliştirme çalışmaları yapıldığına, karbon ve kompozit ürünler geliştirildiğine dikkat çekiyor.
Dünyada kendi sektöründe lider konumda yer alan, uzun yıllara dayanan geçmişiyle tecrübenin çok değerli olduğu bir firmada yönetici olan Aras, büyümeye çalışan şirket yöneticilerine de önemli tavsiyelerde bulundu. Aras, “Kurumsal-yapısal esneklik ve hıza sahip, dijital olanakları sonuna kadar kullanarak verimlilik ve hatasız üretim gerçekleştirebilen, pazarı iyi okuyarak yeni ihtiyaçlara karşılık yeni ve inovatif ürünler geliştirme kabiliyetlerini artıracak alanlarda yatırım yapan firmalar, kazananlar olacak” dedi.
Bütün bunların yüksek etik standartlarında, çevre ve doğa ile uyumlu bir şekilde gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çeken Aras sözlerini şöyle sürdürdü: “Bununla beraber şu unutulmamalıdır ki; makinelere, ekipmanlara, yazılımlara her ne kadar yatırım yapılsa da şirketlerin en önemli değeri, sahip oldukları insan kaynağıdır. İnsana yatırım yapmak, çalışma arkadaşlarımızı hem teknik, hem de yönetsel olarak geliştirmek, yukarıda bahsettiğim tüm yatırımların gerçeğe dönüşmesinde büyük rol oynayacaktır.”


Diğer Haberler