IQVET - Tekstil Sektöründe Mesleki Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi

03-04-2022

Tekstil Sektöründe Mesleki Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Avrupa Birliği (AB) desteği ile açtığı Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması (IQVET) Hibe Programı kapsamında Sendikamız tarafından hazırlanan proje teklifi hibe almaya hak kazanmıştır.

Proje sözleşmesi Aralık 2021 tarihinde imzalanmış ve proje faaliyetleri Şubat 2022’de başlamıştır. Mesleki Eğitim Yetkinlik  Geliştirme Sektörel Merkezleri (SCVCD) kurularak, sektörün deneyimlerinden faydalanarak yenilikçi bir müfreat hazırlanması, meslek öğretmenlerinin buna uygun eğitim almasını, böylece öğrencilerini sektörün ihtiyaçlarına göre eğitmelerini hedefleyen program kapsamında Tekstil Sektöründe Mesleki Eğitim Kalitesinin Artırılması projesi 18 ay sürecektir.

Teknolojinin hızla gelişmesi ile değişen ve dönüşen dünyada, tekstil endüstrisinin üretebildikleri ve ihtiyaçları da değişmektedir. Değişime ayak uydurmak için öncellikle iş gücümüzü dönüştürmemiz gerekmektedir. Bu kapsamda meslek lisesi düzeyinde müfredatın güncellenmesi ve öğretmenlerin eğitimi kilit bir rol oynamaktadır.

Proje kapsamında “Tekstil Teknolojileri” alanında görev yapan teknik uzmanlar ile sektörün ihtiyaçlarına yönelik müfredatın güncellenmesi için 60 farklı başlıkta eğitimler hazırlanacak ve pilot olarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenlere uygulanacaktır. Öğretmenler ve projenin paydaşları ayrıca dünyada tekstil teknolojilerindeki son gelişmeleri takip etmek üzere uluslararası fuar ve eğitim kurumu ziyaretleri de gerçekleştirecektir.

Gerçekleşecek bilgilendirme toplantıları ve eğitimlerle ilgili gelişmeler bu sayfadan paylaşılacaktır.


Diğer Haberler