İyi Pamuk Uygulamaları Derneğinin Mayıs ayı bülteni

07-05-2017

Değerli Paydaşlarımız,
2016 sezonu Better Cotton üretim rakamlarını daha önceki bültenlerimizde sizlerle paylaşmıştık. Bu bültenimizde Better Cotton çırçır işletmelerine ulaşan Better Cotton lisanslı kütlü pamuk miktarları ile ilgili sizleri bilgilendireceğiz. Çiftçilerimizi koordine ederek onların eğitimi ve denetim süreçlerini yürüten Üretici Birimlerimiz tarafından 2016 sezonunda 15.651 hektarda 77.999 ton kütlü pamuk üretilmiş, bunun 61.505 tonu çırçır işletmelerimize ulaşmıştır. Ayrıntılı rakamlar aşağıda ve web sitemizde bilginize sunulmuştur.



BETTER COTTON ÜRETİMİ 2017 SEZONU BAŞLANGIÇ VERİLERİ  
2017 sezonunda Türkiye' deki Better Cotton üretimi artarak devam etmektedir. Geçtiğimiz sezon 7 ilde faaliyet gösteren IPUD 2017 sezonunda Manisa ve Denizli illerini de kapsayarak toplam 9 ilde üretim hedeflemektedir. Bu iller Adana, Aydın, Denizli, Diyarbakır, Hatay, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Şanlıurfa'dır. Sezon başı verilerine göre 44 Üretici Birim ve 3 Büyük Çiftçi ile Better Cotton üretimine başlayan IPUD, tüm üreticilerine hayırlı bir sezon geçirmelerini diler.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİN KOŞULLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK BAŞBAKANLIK GENELGESİ YAYINLANDI   
19 Nisan 2017 tarihinde yayımlanan genelge, mevsimlik tarım işçilerinin kayıt altına alınması, çalışma ve yaşama koşullarının iyileştirilmesine yönelik planlanan tedbirleri içermektedir. Üretici Birimlerimizin yerelde İnsana Yakışır İş ilkesi kapsamında yapacakları çalışmalar açısından önemli olan ilgili genelgeye buradan ulaşabilirsiniz.

2017 YILI BCI  KÜRESEL PAMUK KONFERANSI VE ÜYE TOPLANTISI  
 

2017 yılı BCI Küresel Pamuk Konferansı ve Üye Toplantısı 16-18 Mayıs 2017 tarihlerinde Berlin, Almanya' da gerçekleştirilecektir. Toplantı ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İYİ PAMUK UYGULAMALARI DERNEĞİ KURUMSAL KAPASİTESİNİ GELİŞTİRİYOR 
Derneğimiz, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından organize edilen, Yerel STK' ların Kapasitelerinin geliştirilmesini ve Kamu-STK İşbirliğinin Güçlendirilmesini hedefleyen eğitimlere katılım sağladı. Eğitimlerde proje döngüsünden STK' lar için hukuksal ve mali mevzuata kadar bir çok konunu ele alınmıştır.

Diğer Haberler