Moda rüzgârı bu kez Adana’da esti

05-01-2023

Yerel kültürü, tarihi dokusu, dünyaca ünlü mutfağıyla ülkemizin önemli kentlerinden biri olan Adana, bu yıl ilki düzenlenen moda haftasıyla bir kez daha gündemde. 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Adana Fashion Week, kentin artık modayla da anılacağının sinyallerini verdi.

Hiç kuşku yok ki Adana, ülkemizin en önemli kentlerinden biri. Gerek ekonomik gücü gerekse sanatsal ve kültürel değerleriyle her daim dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bu kent, tekstilin hammaddelerinden biri olan pamuk üretiminde de hayli iddialı. Tüm bunlar, Adana’da bir moda haftası düzenlemek için yeterli nedenler. Bu verilerden hareket eden Yudum Dağparçası Medya & Organizasyon, Adana’nın modanın daha çok konuşulduğu bir kent olabilmesi amacıyla bir etkinlik düzenledi. 19-20 Ekim’de gerçekleşen Adana Fashion Week, ilk kez hayata geçirilmesine rağmen yoğun ilgiyle karşılandı.

Taş Köprü, tarihe bir kez daha tanıklık etti
Damla Güden, Aylin Yılmaz, Mert Erkan, Wine and Woman, Metania, Kara Zeytin Tasarım, The Clover Macrame, Bless Studio, Prime Optik’in tasarımlarıyla katıldığı organizasyonun koreografisi, birbirinden güzel defilelere imza atarak ödüller kazanan Koreograf Asil Çağıl tarafından düzenlendi.
Kendisi de bir manken olan Duygu Çakmak’ın sunuculuk görevini üstlendiği Adana Fashion Week’te; Özge Ulusoy, Nazlıcan Erden, Dilara Kurşun, Oğultaş Gagşalova, Derya Ekşioğlu, Leena Shindondola, Açelya Kartal, Gamze Balım, Zeliha Çal, Melike Yalnız, Melisa İmrak, Rabia Hazır, Melissa Aslan, Yağmur Ayaz, Yanita Shmidt, Seviye İkbal Tulgar ve Tuğçe Etkin tasarımları podyuma taşıyan isimler oldu.

Gençlere ve kadın girişimcilere destek olmayı hedeflemesi nedeniyle sosyal sorumluluk ayağı da bulunan Adana Fashion Week’te defileler Seyhan Oteli ve tarihi Taş Köprü’de gerçekleştirildi. Yapıldığı günden bu yana kentin kültüründe önemli bir yer edinen Taş Köprü, Fashion Week ile bir ilke daha tanıklık etmiş oldu.
Defilelerin yanı sıra moda söyleşilerinin, dans şovlarının yapıldığı, satış stantlarının kurulduğu etkinlik, Kayra Kayan konseriyle son buldu.


Diğer Haberler