İyi Pamuk Uygulamaları Derneğinin Mart ayı bülteni

17-04-2017

Değerli Paydaşlarımız,
İyi Pamuk Uygulamaları Derneği, Türkiye'de sürdürülebilir pamuk üretimini yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam etmektedir. Üretici Birim başvurularını tamamladığımız şu dönemde Better Cotton üretimimizin 2017 yılında artacağı haberini şimdiden sizlerle paylaşabiliriz. Çiftçilerimizin ekimlerini gerçekleştirmeleri ile birlikte 2017 sezonuna ilişkin tahmini Better Cotton üretim rakamlarımızı sizlere duyuracağız.
Bu yıl, IPUD Üretici Birim eğitimlerini 27-29 Mart tarihleri arasında İzmir' de gerçekleştirecektir. Üç gün sürecek eğitimlerin ilk iki gününde yeni Üretici Birimlerimiz Better Cotton Standart Sistemi ile ilgili, son gününde ise İnsana Yakışır İş İlkesi ile ilgili eğitilecektir. IPUD bu yıl on-line eğitim portallarını daha etkin kullanarak Şanlıurfa'dan İzmir'e kadar 7 ayrı ilde faaliyet gösteren eski Üretici Birimlerimizin tazeleme eğitimini bu portallar üzerinden uzaktan eğitim yöntemi ile Nisan Ayı içerisinde gerçekleştirecektir.  
Üretici Birim eğitimlerine katılacak herkese şimdiden başarılı bir eğitim dileriz.

ADANA TİCARET BORSASI-ÇUKOBİRLİK-IPUD BÖLGEDE SÜRDÜRÜLEBİLİR PAMUK ÜRETİMİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI İÇİN TOPLANDILAR
Adana Ticaret Borsası Başkanı (ATB) Şahin BİLGİÇ, ATB Yönetim Kurulu Üyesi Yasin MİLLİ, Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet D. Çakıcı, Çukobirlik Kooperatifler ve İşletmeler Müdürü Harun ALMACI, ATB Genel Sekreteri T. Gökhan ÖZTÜRK, Ar-Ge Birim Sorumlusu Dr. Kenan BOYACI, Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Leon PİÇON ve Genel Müdürümüz Şükran BAYÇURA' nın katıldığı toplantı, 23 Şubat tarihinde Adana' da gerçekleştirildi. Toplantı sonucunda Sürdürülebilir Pamuk üretiminin, bölgede yaygınlaştırılması konusunda ortak çalışmaların artarak devam etmesi ve buna yönelik bir dizi planlar belirlenmiştir. Toplantı ile ilgili detaylı habere buradan ulaşabilirsiniz.

2016 SEZONU BETTER COTTON GERÇEKLEŞEN ÜRETİM RAKAMLARI
2016 sezonunda Türkiye' de gerçekleşmiş Better Cotton üretim rakamları için tıklayınız.
Better Cotton üretimi yapan çırçır işletmelerinin iletişim bilgileri için tıklayınız.

2016 ULUSAL PAMUK KONSEYİ SEKTÖR RAPORU
Ulusal Pamuk Konseyinin hazırladığı, Dünya'daki ve Türkiye'deki pamuk üretim rakamlarının, Türkiye'deki pamuk üretim maliyetlerinin ve sektörün sorunlarının ele alındığı Pamuk Sektör Raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

BCI 'DAN HABERLER
2017 yılı Küresel Pamuk Konferansı ve Üye Toplantısı 16-18 Mayıs 2017 tarihlerinde Berlin, Almanya'da gerçekleştirilecektir. Toplantı ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.
 

Diğer Haberler