Çinli heyetten iş birliği mesajı

13-01-2020

TTSİS-CNTAC diyaloğu çerçevesinde 25 kişilik üst düzey Çinli heyet Türkiye’yi ziyaret etti. Sendikamızla İstanbul’da buluşan heyet, İzmir ve Denizli’ye de giderek yerinden incelemelerle iş birliği fırsatlarını değerlendirdi ve olumlu mesajlar verdi.
Uluslararası Tekstil Üreticileri Federasyonu’nun (ITMF) 2013 yılındaki toplantısında ilk adımı atılan TTSİS-CNTAC diyaloğunun devamı niteliğindeki CNTAC (Çin Ulusal Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi) ve CCPIT (Tekstil Sanayi Alt Konseyi) 6-8 Kasım 2019 tarihlerinde 25 kişiden oluşan üst düzey bir heyet ile Türkiye’yi ziyaret etti.
Çinli heyet ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) Yönetim Kurulu 6 Kasım’da Sendikamızın organizasyonu ile öğle yemeğinde bir araya geldi; yeni yatırımlar ve iş birlikleri için görüşmelerde bulundu. Aynı gün Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) ile bir toplantı gerçekleştiren heyet, sonrasında İzmir’e seyahat etti. TETSİAD ile verimli geçen toplantı sonucu, iki kurumdan da bir grup oluşturup, ev tekstilinde ortak neler yapılabileceği üzerine çalışmalar yürütülecek.

Denizli gezisi ve iş fırsatları
Heyet, İzmir’in ardından TETSİAD Eski Genel Sekreteri olan ve hâlihazırda Dernek’in danışmanlığını yapan Haşim Büyükbalcı eşliğinde Denizli’ye geçti. Burada, Türkiye’nin en fazla nevresim ihraç eden firmalarından Menderes’in yanı sıra Kaynak fabrikaları gezildi. Kaynak firmasının hazır giyim bölümünü gezen heyet, her iki fabrika ile de gelecekte iş birliği olabileceğinin sinyallerini verdi.
CNTAC heyeti son olarak Denizli İhracatçı Birliği (DENİB) ile toplantı yaptı. Denizli’de Çardak Havalimanı yakınına yapılan Çardak Organize Sanayi Bölgesi heyetin ilgisini çekti. Çinli heyet bu bölgeye yatırım yapabileceklerini belirtip, bu sebeple tekrar Denizli’ye gelmeyi düşündüklerini belirtti.
CNTAC heyeti başta ülkelerinde üretim maliyetinin artması ve Avrupa’ya ihracatta yaşanan sorunlar gibi nedenlerle Türkiye’de yatırım yapmak ve ortak üretim olanaklarını araştırmak istiyor.


Diğer Haberler