Kasar & Dual Tekstil: Öncelik doğa ve çevre

22-01-2021

Her güne yeni bir ürün geliştirme felsefesiyle başlayan Türkiye’nin önde gelen örme kumaş üreticisi Kasar&Dual Tekstil, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2019 Araştırması’nda 477’nci sırada yer aldı.

Kasar Boyacılık ve Dual Tekstil tecrübelerini birleştirerek yüksek bir sinerji yakalayacaklarına inandı. Bu güç birliği Kasar&Dual Tekstil’e hayat verdi. Firmada, her yeni güne yeni bir ürün oluşturma felsefesiyle başlanıyor. Kasar&Dual Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tansel Özenbay, yenilikleri oluştururken en çok dikkat ettikleri konuların çevre duyarlılığı, müşteri memnuniyeti ve sürdürülebilirlik kavramlarının öncelenmesi olduğuna dikkat çekiyor.
Araştırmadaki konumlarından çok mutlu olduklarını söyleyen Özenbay “Çevremize ve ülkemize faydalı olmak, yoğun çalışmalarımızın sonucunda da başarıya ulaşmak ayrıca gurur verici. Gelmiş olduğumuz bu konum, şirketimizi her zaman daha ileriye taşımak konusunda bizleri cesaretlendiriyor” diyor.

Çevreye dost üretim
Yeni ürünlerin ortaya çıkarılmasında Ar-Ge çalışmaları büyük önem taşıyor. Kasar&Dual Tekstil’de Ar-Ge çalışmaları iki ana felsefe altında toplanıyor. Birincisi, sektördeki tüm firmaların yaptığı ürünleri onlardan daha farklı üretmek. İkincisi ise, kimsenin yapamadığı veya yapmadığı ürünleri geliştirmek. Firmadaki tecrübeli çalışanların ve genç beyinlerin her gün ‘neyi nasıl daha iyi yapabiliriz’ diye yoğun çaba harcadıklarını belirten Özenbay, Kasar&Dual ailesi olarak hıza ve değişime açık bir firma olmanın avantajlarını yaşadıklarını ifade ediyor. Özenbay, “Önümüzdeki beş yıllık hedeflerimiz doğrultusunda ulusal ve uluslararası birçok firmayla koordine olarak, enerji ve su tüketiminin azaltılmasını sağlayacak, doğaya ve çevreye duyarlı ürünler geliştirmek önceliğimiz” diye konuşuyor.
Başarı için her şeyden önce mutlaka çok çalışmak gerektiğini söyleyen Özenbay, büyümek isteyen firmalara şu tavsiyelerde bulunuyor: “Bu çalışma temposuna mutlaka ortak hedefler koyulmalı. Sonuca ancak işini severek yapan çalışma arkadaşlarıyla ulaşılabilir. Üretimde sürdürülebilirlik ve standardizasyon, müşteri memnuniyeti sağladığı gibi şirketin de devamlı surette gelişmesine olanak verir.”


Diğer Haberler